Sofie på Svømmetrening

Tekst og foto: Tove Kristiansen

P8040856 sofie

Her svømmer Sofie med vest under nøye tilsyn av terapeutene Marie og Cecilie, hun skal ha to svømme økter hvor av puls blir nøye sjekket og kontrollert imellom hver økt.

Tove og Kjell Kristiansen fra Porsgrunn går til jevnlig svømmetrening med Sofie på Klinikk Soleo. Sofie har manglet litt energi, så i et forsøk på å få energinivået på topp igjen har Sofie ukentlig senket sitt vakre legeme ned i det våte element.

Elsto Jambalaya Mio Maio, til daglig kalt ”Sofie”, har begynt å ta svømmetimer minst en gang i uka. Problemene hennes startet med at hun etter sine to siste løpetider aldri ble den samme sprudlende hunden som hun hadde vært. Hun var en livlig og artig hund som bestandig var i lekemodus, så vi skjønte fort at her var det noe rart som hadde skjedd. Vi brukte mye penger for å finne ut om det var en sykdom hun hadde. På tross av mange helsesjekker, blodprøver og diverse tester gav resultatene oss svært lite å sette fingeren på medisinsk sett. Ettersom Sofie også har vært en utstillingshund, så hadde det være gøy å få henne tilbake i ringen, om ikke nå, så kanskje senere?

Jeg har i mange år vært hos vår alternative behandler på Klinikk Soleo med Cleo (min gamle afghaner) hvor hun har fått alderdomsbehandling. I vinter så jeg at de skulle bygge basseng for hunder, og da anlegget sto ferdig i løpet av våren fikk vi tilbud om prøve dette. Betenkligheten var stor med tanke på en at afghansk mynde med lang pels skulle boltre seg i klorvann. Turde jeg dette da?

Men siden Sofie ikke hadde blitt noe bedre etter å ha spist oljer, riktig mat, fått mye mosjon og alt som følger med, så tok jeg endelig avgjørelsen. Sofie skulle i bassenget, afghanerpels eller ikke, og den første svømmetimen ble bestilt.

I skrivende stund har Sofie hatt sju svømmetimer, og hver økt blir lengre for hver gang. Sofie syns etter hvert det er ”litt” gøy også. Mulig det er godbiten etter svømmeøkta. Bassenget på Klinikk Soleo holder en temperatur på 27c noe som gir optimal treningseffekt. Sofie har instruktører som leder i vannet og tøyer ut, eller strecher på pilatesball etter endt svømmetur slik at hun ikke skal bli støl.

Pelsen har heller ikke tatt noen skade av klorvannet. Vi dusjer henne før og etter bading, og jeg bader henne med sjampo og balsam når vi kommer hjem. Jeg kan ikke se at klorvann har gjort noe skade overhodet på den vakre afghanerpelsen.

Aller viktigst er det at Sofie har fått et overskudd som jeg ikke har sett på lenge! Hun leker og holder det gående mesteparten av dagen. Kanskje hun til og med har fått for mye svømmetrening?

Klinikk Soleo leverer et totalprodukt innen alternativ behandling. Her tilbys blant annet hydroterapi, akupunktur, forskjellige typer laser, homøopati, massasje og pilates. De ulike behandlingsformene er for hunder som har bl.a allergi , skjelettskader, eksem, fordøyelsesproblemer, smertelindring, alderdom, ørebehandling eller friske hunder som skal trenes. For nærmere informasjon om behandlingstilbudet til Klinikk Soleo.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.