Massasjetur til Røros

Tekst og foto: Ann Magritt Waldum

DSC 0802

En fredag i september reiste vi fra Selbu til Røros for å prøve noe nytt på Denise. Hadde tidligere vært på et foredrag om hundemassasje under ”HOINNDAGAN” som Selbu Trekk og Brukshundklubb arrangerer hvert år. Dette var et tema som jeg syntes var veldig interessant. Hadde ikke med egne hunder den gangen, massasjen ble foretatt på en hund som foredragsholder hadde med. Tenkte da at dette hadde vært veldig artig å prøve.

I sommer leste jeg et lite stykke om ei Berit Johnsen på Røros som drev med hundemassasje, grunnen til at jeg festet replicas relojes suizos meg med artikkelen var at bildet som var tatt var med en afghansk mynde. Jeg sendte en mail til henne og spurte om vi kunne få en avtale med henne.

Det var en fantastisk høstdag vi dro til Røros. Fjellet var et syn med vakre høstfarger, det kan ikke beskrives, med sola som skinte på trær og fjell så var det som alt stod i brann. En stor reinsflokk på ca. 30 dyr anført av en vanvittig stor reinsdyrbukk ruslet rolig midt i veien på fjellet mellom Tydal og Røros. Et fantastisk og spesielt skue.

DSC 0779

På Røros ble vi møtt av ei hyggelig dame, Berit Johnsen. Jeg slapp Denise i hagen hennes slik at hun fikk tømt blære og tarm før hun skulle til pers. (Noe jeg oppdaget etterpå ikke var helt vellykket….).

Nå var dette en ny opplevelse for Denise, fremmed plass, et menneske hun aldri hadde sett, og 2 små hunder som bjeffet opp i 1.etg. Hun er bare 18 mndr, og ganske nysgjerrig og får av og til for seg at ”verden er et skummelt sted”!

Det mest ultimate er at hunden som skal behandles ligger helt avslappet på benken, det var ikke så lett med Denise. Fikk henne til å legge seg ned, men hun lå litt på ”spranget” hele tiden under massasjen, snudde seg litt osv. Massasjebehandlingen foregår slik som på mennesker, en starter et sted og jobber seg gjennom kroppsdelene. Berit fortalte at ofte sovnet hunden mens hun holdt på. Rett før vi kom så hadde hun hatt en meget sliten jakthund til behandling, den var så stiv og støl at den hylte når hun tok i den. Så det var en markant forskjell på å behandle en sliten jakthund og en ung hund på 18 mndr i god form.

Etter massasjen er det viktig med uttøyning, da hadde hun noen fiffige metoder for å få Denise til å tøye ut. Holdt en godbit (som førøvrig Denise hadde funnet nesten øverst i ei hylle i rommet….), godbiten ble holdt bak henne slik at hun måtte strekke seg godt for å få til å snu seg, hun ble samtidig hublot replica holdt litt igjen så hun ikke fikk til å vende hele kroppen. Denne metoden brukte hun for å strekke ut nakkemuskler, holdt da godisen nede på benken osv. Beina ble strukket forsiktig ut og opp.

Det er viktig at en ikke begynner med dette selv uten å ha fått lært litt. Men vi alle driver jo enten bevisst eller ubevisst med massasje av hundene våre når vi bader de, klapper og koser med de, det stimulerer muskler det også. Jeg tenkte jeg skulle ha hatt med min gamle på snart 10 år i stedet, han hadde virkelig hatt nytte av en slik behandling.

DSC 0778

Når Berit var ferdig med Denise ble hun tatt ned av benken og gikk og snuste litt rundt i kjelleren, etter hvert seg det en mistenkelig lukt inn i rommet der vi stod…… Jo da, frøkna hadde lagt igjen et visittkort verdig en elefant i gangen. SÅÅÅ pinlig! Men jeg ble trøstet med at det var ikke så uvanlig, en massasjebehandling setter i gang en del prosesser, bl.a tarmen (noe jeg fikk bevis for). Etterpå ble hun veldig trøtt og var så rolig, jeg har problemer med at hun blir bilsyk, men det var ikke antydning til det når vi kjørte hjem til Selbu etter en tur rundt i vakre Røros sentrum.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.